PROPOSTES PER FER

El sol fet de quedar-vos a la masia a descansar, llegir, fer una tertulia amb els amics entre muntanyes, o simplement escoltar el silenci que us regala aquesta vall, ja serà una activitat que us omplirà els cinc sentits. Però si també busqueu altres activitats per fer al vostre aire i des de les masies, aquí us en proposem unes quantes que de ben segur us deixaran un bon record!

ESTIULA AVENTURA

A només 10 minuts de les masies podreu gaudir del Parc d’Aventura amb la tirolina més gran de Catalunya i la més llarga de la Península ibèrica.
Distància: a 10 minuts en cotxe

7 GORGS DEL TORRENT DE LA CABANA 

Excursió en familia pels 7 gorgs del Torrent de la Cabana amb un itinerari de fàcil i bonic recorregut senyalitzat que passa per de tots els salts d’aigua i gorgs. L’itinerari comença a l’aparcament de l’àrea de lleure de la Font del Querol, a uns tres quilòmetres de Campdevànol en direcció Gombrèn. Actualment i degut sobretot a la massificació en determinades èpoques de l’any l’ajuntament fa pagar per estacionar el cotxe i també una ecotaxa així com restriccions de bany durant l’estiu.
Distància: a 10-11 minuts en cotxe

ACTIVITATS AMB FAMÍLIA PEL RIPOLLÈS

Us proposem un ampli ventall de propostes d’activitats per fer amb els més petits de la casa. Gaudiu tota la familia a la comarca del Ripollès.

VALL DE NÚRIA

Una VALL ÚNICA al Ripollès, on només s’hi arriba amb el Cremallera. Feu un viatge màgic i descobriu tot un món de sensacions des del primer moment. A l’hivern la vall es converteix en una estació d’esquí acollidora i familiar. I a la primavera i l’estiu et convida a viure el seu entorn amb una multitud d’activitats.

Distància: a 25-30 minuts en cotxe a l’estació de Ribes de Freser

MONESTIR I MUSEU DE RIPOLL

Visitar el Monestir de Santa Maria de Ripoll és acostar-se a un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya. La portalada (avui candidata a Patrimoni Mundial de la Unesco), la basílica i el claustre, en fan un conjunt únic, un gaudi per als amants de l’art romànic. Però Ripoll, la capital de la comarca també és molt més: El seu museu etnogràfic, l’scriptorium, la farga Palau, els seus carrers i places…Visiteu Ripoll i deixeu-vos encisar per una vila on es trepitja història a cada pas.

Distància: a 20 minuts en cotxe

VIA FERRATA DE RIBES DE FRESER

La Roca de la Creu i camí equipat del “Castell de Segura”. Un itinerari de descoberta que permet arribat amb seguretat a zones de difícil accés per a gaudir d’un meravellós entorn tot endinsant-vos en el granòfir de Ribes, d’origen volcànic i únic a Catalunya.

Distància: a 25-30 minuts en cotxe

VALLTER 2000 I LA VALL DE CAMPRODON

Una estació d’hivern familiar. La seva situació la converteix en la destinació ideal per a tota la família per gaudir de la muntanya en qualsevol època de l’any. L’esquiador que ve a buscar reptes com el que ve a fer un tranquil dia de passeig amb raquetes o com les famílies que venen a jugar a la neu, tothom troba a Vallter 2000 els seu espai. I a l’estiu es conveteix en un centre neuràlgic, plè d’activitats relacionades amb la natura i el senderisme. La millor escapada!

Distància: a 1h i 10-15 minuts en cotxe

LA MOLINA

La gran estació d’esquí alpí a l’hivern amb més de 63 pistes esquiables i on l’estiu és molt més que esquí amb activitats outdoor per a tota la família i tots els gustos.

Distància: a 35-40 minuts per Castellar de N’hug i el coll de la creuta en cotxe. (En temporada d’hivern i fortes nevades aquest coll sol està tancat).
A 1 h 10 minuts en cotxe per Ribes de Freser i la Collada de Toses.

ACTIVITATS PEL RIPOLLÈS
Activitats culturals, familiars, Excursionisme, Esquí, Esports de muntanya i aventura, en bicicleta, els pobles…el Ripollès és això i molt més.

Des de les masies de Mataplana Rural esteu molt a prop de tot, per fer qualsevol activitat a la comarca.
Un cop arribeu us informarem de tot allò que vulgeu saber!