CASTELLAR DE N’HUG

La seva gran bellesa l’ha convertit en un referent turístic!

A la comarca veïna del Berguedà, al vessant sud dels Pirineus i en ple Parc Natural de Cadí Moixeró, a 1.450 mts. d’alçada i a només 10 minuts en cotxe des de la vall de Mataplana, arribareu a Castellar de n’Hug, un poble premiat l’any 1984 pel Ministeri de Turisme com un dels pobles més embellits d’Espanya i de gran referent turístic. Les seves contruccions de pedra, el seus carrerons, i d’uns racons encissadors el converteixen en un lloc d’indiscutible visita.

D’INTERÈS AL VISITANT

Les Fonts del Llobregat
Un espectacle natural d’aigua i natura, que ofereix un gran ventall de diferents tonalitats de colors al llarg de tot l’any, i que mereix que us atureu a contemplar el naixement d’un riu, el Llobregat que a vertebrat Catalunya i que fins arribar al Mediterrani, passa per 28 municipis.

Tren turístic del Ciment
El Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, conegut també com el Tren del Ciment, uneix la Pobla de Lillet amb la zona del Clot del Moro, al terme municipal de Castellar de n’Hug. Té un recorregut de 3,5 quilòmetres que es fa a través de diferents espais d’interés turístic com l’exposició de vehicles de transport, ubicada a l’estació de la Pobla de Lillet, els jardins Artigas, dissenyats per Gaudí i el Museu del Ciment, al costat de l’estació de Castellar de N’Hug.
+ info: www.trendelciment.cat

Museu del Ciment
La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, en el municipi de Castellar de n’Hug, va funcionar de 1904 fins a 1975. Les restes avui visibles encara posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un entorn natural singular. La fàbrica és actualment el Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, un centre dinàmic que ens permet descobrir el primer conjunt industrial cimenter de Catalunya.
+ info: www.museuciment.cat

Museu del Pastor
El Museu del Pastor ens fa un repàs del passat, el present i el futur d’aquesta dura feina que cada estiu a la mateixa població té un destacat homenatge amb el Concurs Internacional de Gossos d’Atura. Els estris i atuells dels pastors també tenen el seu lloc en aquest museu, situat al mig del municipi amb més tradició turística de la comarca.

Passejant pel mateix centre històric hi trobareu una gran varietat de restaurants que ofereixen una cuina tradicional casolana.
Recorda que anualment, l’últim diumenge d’agost es celebra el Concurs Internacional de Gossos d’Atura.
No te’l deixis perdre!

Saber més a: www.turismecastellardenhug.cat